Anställa personliga assistenter


Hur gör jag när jag ska anställa personliga assistenter?

Ska du som arbetsgivare eller verksamhetschef anställa personliga assistenter men vet inte riktigt hur du ska gå tillväga? Marknaden för både jobb och jobbannonser har ändrats stort under de senaste åren och i takt med att Covid-19 har tilltagit, så har det öppnats upp allt fler möjligheter att nå ut till potentiella nya personliga assistenter.

När du ska söka efter nya personliga assistenter eller personal inom personlig assistans, så finns det en rad olika hemsidor och platsbanker där både du som rekryterare kan lägga in annonser. Men även arbetssökande kan söka fram er annons och även lägga in sin arbetsprofil med sökord som matchar ert behov. I det här fallet ord som ”assistent”, ”personlig assistent” och likande ord som är relevanta för det här specifika arbetsområdet.

Det finns flera olika hemsidor som fungerar som sökmotorer för jobbannonser och några av de största och mest populära sidorna i Sverige är Arbetsförmedlingen, Monster och Blocket Jobb. Förutom dessa giganter inom jobbannonser finns även ett stort utbud av rekryterare som både har sina egna sidor där de kan lägga upp annonser, men även där arbetssökande kan registrera sina profiler. Några av de mest populära rekryteringssidorna är Manpower, Academic Work och Randstad för att nämna några.

Intresserad i klimatfrågan? Läs mer på ekoplus.se.

anstalla-personliga-assistenter

Personliga assistenter via sociala medier

Förutom alla hemsidor och rekryteringssajter som vi nämnt tidigare, så finns det en rad olika kanaler som har blivit allt mer populära att använda inom jobbannonsering och som verkligen tagit sin fart nu i Corona-tider.

Allt fler företag och jobbannonsörer väljer att använda sig av sociala plattformar. En av de största sociala plattformarna som används är LinkedIn som är skapat för att bygga nätverk inom arbete och utbildning. Med ett ökat användande av LinkedIn och en ökad marknad för digital marknadsföring på grund utav Covid-19, har gjort att LinkedIn inte längre är ensam om att vara den sociala plattform där det läggs upp jobbannonser och där det söks efter jobb av arbetssökande.

De sociala plattformarna Instagram och Facebook med sina miljoner besökare varje dag, har blivit allt mer populära forum att lägga upp jobbannonser i och det har blivit allt mer populärt att arbetssökande har ett nätverk på plattformarna och söker efter både utbildning och nya arbeten.

Tidigare var dessa plattformar mest använda för att skapa kontakt med vänner och dela vad en gör på sin fritid, men utvecklingen har gjort att det har blivit allt fler som väljer att använda Instagram och Facebook till platser för nätverkande och arbetsrelaterade aktiviteter.

Förutom dessa plattformar finns det fler kanaler att välja på och det är kanaler som även de har gått från att vara fritidsintressen till plattformar för arbete och utbildning. Twitter, Youtube och TikTok är tre kanaler som oväntat nog har exploderat med arbetsrelaterade annonser där exempelvis Youtube har annonser med arbetsannonser i sina videor när det övergår till reklam under en videovisning.

Twitter har alltid varit en informativ kanal med mycket arbete med att länka ut till specifika sidor i inläggen. Det har fortsatt att utvecklats och allt fler jobbannonsörer och rekryteringsbolag väljer att arbeta via den vägen. Sist men verkligen inte minst ut är TikTok som tog världen med storm för lite mindre än ett år sedan och som rekryteringbolag och jobbannonsörer har förstått att det finns en bred publik att nå ut till via den kanalen.

Få mer nyheter och tips om teknik här.

anstalla-personliga-assistenter

Sammanfattning av att anställa personliga assistenter

För att summera hur du bör gå tillväga när du ska anställa personliga assistenter eller annan personal inom personlig assistans, så ska du utgå från målgruppen du söker personer i och vilken kanal som dessa personer finns i.

Att använda sig av vissa kanaler eller alla kanaler är ett val som du som företagare måste välja att göra och samtidigt sätta mål för vilken typ av målgrupp som ni vill träffa och på vilken plattform ni helst vill interagera med personer som ni vill potentiellt anställa.

Vill du läsa mer om att arbeta som personlig assistent, så rekommenderar vi att du läser vårt inlägg här.

Har du frågor om eller behöver rådgivning kring företagande och att anställa? Då rekommenderar vi att du klickar här.

Du gillar kanske också...