Bättre hygien 2021

Skärpta regler för bättre hygien

Det har inte direkt undgått någon att 2020 var året då hygien verkligen stod i rampljuset. Efter att Covid-19 och Coronaviruset brutit ut gick land efter land ut med höjda restriktioner kring hygien, vad man skulle kunna göra för att förhindra spridning och många länder runt om i världen stängde helt ner sina städer i så kallade ”lockdowns”

Läs denna bloggen som skriver om teknisk utveckling inom medicin och städ jeapie

Pandemin har pågått i över ett år nu och kraven på hygien har skärpts och det har varit flera omgångar med olika restriktioner för svensk del, då Sveriges regering tillsammans med Folkhälsomyndigheten har meddelat det svenska folket under olika presskonferenser. En av de tidigaste rekommendationerna till allmänheten var att bära munskydd vid publika event och att tvätta händerna och använda handsprit för att förhindra smittspridningen.

Vill du läsa mer om hur du kan agera mer klimatsmart och minska både påverkan av dålig hygien och miljön? Ta en titt på watty.se och få en inblick i hur klimatet spelar stor roll i hygienpolitiken.

battre-hygien-2021

Hur har Sverige skärpt sina regler kring hygien?

Förutom sina restriktioner kring att tvätta händerna och att använda handsprit regelbundet, så har Sveriges regering och Folkhälsomyndigheten under ett flertal stunder uppmanat och utfärdat nya regler för att minska smittspridningen. En av de uppmaningarna som har slagits fast och som gjort stor påverkan hos det svenska folket är antalet personer som rekommenderas att vara på samma plats eller i samma sällskap.

Sveriges regering och Folkhälsomyndigheten slog fast att rekommendationen för personer i samma sällskap ska vara på ett maximalt antal av 8. I en lokal skulle det vara max 50 personer och det var en regel som slogs fast i ett tidigt skede av pandemin. Då Sveriges regering och det svenska folket uppmärksammat att trots dessa rekommendationer, så avstannade inte siffran för smittade och avlidna i Corona, vilket har lett till ökade restriktioner och en högre beredskap.

Ett av Sveriges regering och Folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppmaningar är att undvika att träna på offentliga gym och idrottsplatser. För dig som vill hålla igång din träning, men på avstånd bör göra ett besök hos myfitnessexpert som ger tips på träning hemma eller på egen hand.

battre-hygien-2021

Vad är det för nya regler gällande hygien för 2021?

Eftersom antalet sjuka och avlidna i Coronaviruset inte har stannat av, så gick Sveriges regering och Folkhälsomyndigheten ut under slutet av 2020 med nya restriktioner. De nya restriktionerna var att sällskap skulle sänka sitt maxantal från åtta personer till fyra och att om man skulle umgås med personer, så skulle det vara mer personer som man umgås med frekvent eller endast familjemedlemmar.

Hygienkraven har även skärpts för kroglivet och festlokaler, då Sveriges regering utfärdade ett förbud mot försäljning av alkohol efter klockan 20.00. Det första kravet gällde från klockan 22.00, men eftersom antalet smittade och avlidna inte har stannat av, beslutade Sveriges regering att sänka från klockan 22.00 till klockan 20.00 för att minska smittspridningen.

I början av det nya året 2021, så utfärdades en ny rekommendation för kollektivtrafiken. Personer som är över 16 år skall helst bära munskydd i kollektivtrafiken och om det är möjligt ska resor undvikas och arbete hemifrån är att rekommendera. I butiker runt om i landet blir det allt mer vanligt att det finns en suspensoar för handsprit vid ingångar och utgångar och personal som håller reda på hur många det är inne i butikerna för att följa restriktionerna över antal personer i samma lokal.

Vill du läsa mer om hur du kan få hjälp med städningen och få en bättre hygien i hemmet, då rekommenderar vi att du läser vårt senaste inlägg ”Få städhjälp”.

Behöver du hjälp med att få bättre hygien i hemmet och vill rådfråga experter? Gör ett besök hos sverigeco.se och se hur ni kan få hjälp med det.

Läs även denna bloggen som ger tips på hur man städar och tar hand om sitt hår för att förbättra sitt hygien modekartan

Du gillar kanske också...