Få städhjälp

Du har möjlighet att få städhjälp

Att städa hemma känns som en självklarhet för många, men om du har en funktionsnedsättning så kan det vara en stor svårighet att få städat eller rent av omöjligt beroende på i vilken grad ditt handikapp är. I dagsläget finns det alternativ till att få hjälp med städningen hemma oberoende om du är assistansberättigad eller inte. Städfirmor runt om i landet erbjuder hemstädning som är ett utmärkt alternativ för dig som behöver hjälp med att få städat hemma och som är berättigad till städhjälp i hemmet.

Kanske har du problem med torr luft i hemmet? – Läs mer om hur det påverkar din hälsa!

När det kommer till hemstädning är det viktigt att vara överens med städfirman angående städrutiner och om det är något tillägg som de behöver lägga till eller ha överseende med. Det är antingen du själv eller om du har en anordnare eller familjemedlem som kan hjälpa dig komma överens med städfirman och vad som ska städas och när. När städfirman väl ska börja städa hemma hos dig, så är det viktigt att ni har kommit överens om det är något som skall vara undanplockat eller flyttat på innan städning påbörjas för att städningen skall få utmärkt resultat och att du och din anordnare blir nöjda med städningen.

Behöver du mer teknik i ditt hem eller är intresserad av vilka hjälpmedel som finns i form av röststyrning och liknande för hemmet? Då rekommenderar vi att du gör ett besök hos jeapie.com som har allt det senaste inom teknik och ett smartare hem.

fa-stadhjalp-2021

Vad ingår i städhjälp?

Vad det är som ingår i städhjälp är en mängd olika områden. Det viktigaste för att det ska bli så bra städhjälp som möjligt, så behöver du och din anordnare vara tydliga med vad det är som ni behöver hjälp med och vilken yta det är som städhjälpen gäller. Se gärna tillsammans över vad behovet är och vad städbolagen erbjuder för städhjälp och om det är något som passar för just er situation.

Kolla in a-stad för olika städföretag och vad det är för tjänster städföretagerna erbjuder

Tillsammans med städbolaget, så kommer ni tillsammans överens om i fall det är så att städfirman står för exempelvis städmaterial och produkter. Ni går även igenom vilka områden det är som ingår och i fall att det är några produkter som inte bör städas med, om det skulle vara så att er funktionsnedsättning är känslig för en viss lukt eller medel.

Om du vill förutom med städhjälp ta hand om ditt hem, så har du möjlighet att samtidigt se över hur klimatsmart ditt hem är. Hos ekoplus kan du få tips och råd kring hur du kan tänka mer klimatsmart och hur du kan minska miljöpåverkan i ditt hem med eller utan de assistansbolag stockholm som finns i närheten..

fa-stadhjalp-2021

Vad kostar det att ha städhjälp?

Priset för städhjälp skiljer sig åt, eftersom alla städbolag inte ser lika ut och deras utbud kan variera. Beroende på hur stor yta och lokal som ska städas och hur kontinuerligt som städningen ska ske, så är även det faktorer som tas in i det slutgiltiga priset. Om du har assistansersättning, så har du rätt till att få ersättning för att kunna betala din städhjälp. Beroende på vem det är som är ansvarig för ditt hem, om det är du själv eller om det är din anordnare eller en nära familjemedlem, så bör du ta kontakt med Försäkringskassan för att se hur det ser ut med ersättning för städhjälp.

Städhjälp har du rätt till att anlita oberoende om du har ersättning eller inte. Skulle det vara så att du är assistansberättigad och har rätt till att få ersättning, så är det ett väldigt bra val att anlita städhjälp och att förenkla vardagen både för dig själv och för ditt hushåll.

Vill du läsa mer om vilken ersättningsform som är aktuell för städhjälp och andra tjänster, så rekommenderar vi att du läser vårt senaste inlägg ”Handikappersättning – Nya regler 2020”.

Behöver du få städhjälp och vill komma i kontakt med ett städbolag? Ta kontakt med https://www.sverigeco.se som erbjuder det mest inom städning och renhållning.

Du kan även besöka flyttstadstockholm för att boka flyttstäd ifall du bor utanför Göteborg.

Du gillar kanske också...