Hur man väljer assistent för hemtjänst i Göteborg kommun

Letar du efter hemtjänst i Göteborg? På kommunens webbplats finns gott om information, inklusive hur man väljer en hemtjänstutförare. Denna text ger en översiktlig bild. För den som är intresserad finns information på almavoo.se.

Vanliga frågor och svar

Går det att välja vilken person som ska utföra uppdraget? Nej, det är inte möjligt. Det spelar ingen roll om det är en privat utförare eller om det är ett kommunalt bolag i Göteborg som ger dig hjälp.

Går det att byta utförare? Ja, du kan enkelt byta utförare utan att behöva ange anledning till varför du vill byta.

Vad gäller valfrihet nattetid? Om du behöver hjälp på natten är det kommunens hemtjänst som utför uppdraget. Mellan 06:00 och 23:30 har du dock möjlighet att välja utförare själv.

Bra att veta om valfriheten för hemtjänst i Göteborg Det finns några saker som det är bra att veta om valfriheten.

Till exempel är det bra att veta att alla utförare du kan välja mellan är godkända av kommunen för att utföra hemtjänst Mölndal. Om det finns privata utförare i din stadsdel kan variera. Det kan också variera mellan och inom olika stadsdelar.

Det enklaste sättet att få mer information om utförarna du kan välja mellan är att gå till kommunens webbplats och söka efter ”Hitta och jämför hemtjänst”. Här hittar du kontaktuppgifter till både privata och kommunala utförare om du vill undersöka mer om hur man kan bli egen arbetsgivare inom personlig assistans.

En annan bra sak att veta är vad valfriheten faktiskt omfattar:

Valfriheten omfattar hjälp du får på dag och kväll mellan 06:00 och 23:30. På natten är det kommunen som ger hjälp. Om du behöver ledsagning utöver hemtjänst kan du välja samma utförare även för det. Detsamma gäller om du har beslut om avlösning i hemmet. Du behöver inte välja – det är frivilligt. Vad ingår inte? Till exempel följande:

Hemtjänst utförd på natten (mellan 06:00 och 23:30) Besök hos dig som görs när du har använt din trygghetslarm. Kommunen tar hand om det även om du annars har valt en privat utförare.

Om du behöver mer hjälp eller har frågor om hemtjänst i Göteborg kan du alltid kontakta kommunens vård- och omsorgsförvaltning för mer information.

Assistansblogg.se

Du gillar kanske också...