Leva med funktionsnedsättning

Leva med funktionsnedsättning

Livet är annorlunda med funktionsnedsättning. Annorlunda då du behöver hjälp med olika behov som du är oförmögen att klara av på egen hand. Alla har rätt till ett bra liv och det är med samma tänk som det i dag finns assistanser som arbetar för personlig assistans och att hjälpa de som har en funktionsnedsättning.

leva-med-funktionsnedsattning

Att anpassa sig till att leva med funktionsnedsättning kan vara en svår övergång. Vi vill alla ta vår hälsa för givet, men ibland ändras våra livsförhållanden drastiskt. Men även om du inte kan återfå din hälsa eller övervinna dina begränsningar, kan du ändra din inställning och klara av ditt funktionshinder.

Du har fortfarande kontrollen över ditt liv och det finns många sätt att förbättra ditt levande och det finns hjälp att få. Det spelar ingen roll om ditt funktionshinder är stort eller litet, att övervinna de utmaningar du möter och njuta av ett härligt liv är målet med personlig assistans.

Intresserad av hudvård? Läs mer på botoxforum.se.

Möta sin funktionsnedsättning

De flesta av oss har en avslappnad attityd när det gäller att måla en bild om oss själva. Därför, när du har en försvagande sjukdom eller skada, kan det orsaka ett brett spektrum av oroande känslor och rädslor. Du kanske har det svårare att arbeta, hitta eller upprätthålla en relation eller till och med vara lycklig igen.

Men även om det inte är lätt att leva med funktionshinder behöver det inte vara en katastrof och som vi nämnt innan finns det hjälp att få. Det säger sig självt att ditt funktionshinder redan har förändrat ditt liv på olika sätt och det som du själv kan bidra med är viljan att ändra ditt liv och möta din funktionsnedsättning.

Du har begränsningar som gör det svårare, men med engagemang, kreativitet och en önskan att göra olika saker kan du minska påverkan av funktionshinder i ditt liv.

Kanske har du som mål att behålla din bil eller funderar på att köpa något alternativ som ger dig större möjligheter att fortfarande kunna ta dig fram för egen maskin i trafiken. Att välja rätt bilmodell kan vara svårt. Många hybridbilar har skattelättnader samt att man fortfarande forskar mycket kring dessa bilar. Det kan därför ge ett större utrymme till val då man har ett funktionshinder. Läs mer om hybridbil här på: abbilverkstan.se

leva-med-funktionsnedsattning

Om du har en funktionsnedsättning eller försvagande sjukdom, så kan det bli att du känner dig ensam i det och att det är svårt att se på det positivt. Du kan bli frestad att distansera dig från andra och isolera dig. En funktionsnedsättning kan förstöra många aspekter av din identitet och tvinga dig att fråga vem du är, vad ditt värde är och var du står i samhället.

Det är lätt att känna sig värdelös och tom, särskilt om du inte kan göra samma arbete eller aktiviteter som tidigare. Det är därför det är viktigt att hitta nya saker som får dig att må bra med dig själv. Medvetenheten om sitt funktionshinder är från person till person och vi vill understryka att det här är ett övergripande synsätt och alla funktionshinder är unika och vad en person känner är upp till den personen.

Kolla även denna bloggen lilladraken för att ta reda på vad personlig assistans är och vad dom har för uppgifter

Hjälpa sin funktionsnedsättning

Att äta bra ökar din energi och du får mer ork, vilket gör att du kan delta i de aktiviteter du vill och uppnå dina mål som du har satt upp för dig själv och med din personliga assistent. Även om det inte alltid är lätt att äta hälsosamt när du kämpar med funktionshinder, kan även små förändringar ha en positiv effekt på din hälsa.

Något som påverkar oss alla är stress och det är inte alltid lätt att hantera. Stress är svårt för kroppen och kan förvärra många symtom, så det är viktigt att hitta sätt att hantera din stress, som att träna på att känna dig mer avslappanad med avslappnande övningar, hitta en mer hälsosam balans mellan arbetslivet och även lära dig om hur mat och hälsa fungerar tillsammans.

Att med endast sin röst ha möjlighet att sätta på radion eller lite skön och avslappnande musik, kan för många med funktionsnedsättning bli en lyx i tillvaron. Här finns möjligheter att göra fina fynd på Sonos Black Friday på trådlösa högtalare som kan underlätta vardagen med just detta.

Läs mer om hur du kan få hjälp i vardagen hos mariamelee.

Vill du veta mer om hur det är att få hjälp med sin funktionsnedsättning, rekommenderar vi att läsa mer i vårt inlägg ”Assistansanordnare – Vad passar mig?” här.

Är du intresserad av att få hjälp med städningen hemma? Klicka här för att läsa mer om hur du kan få städhjälp.

Hitta en annan blogg som du kan dra nytta av minbaby

Du gillar kanske också...